26 October 2010

Ինչեր ասես, որ չես անի

Չնայած արտերկրում հետաքրքիր է արտասովոր կերակրատեսակներ փորձելը, բայց մենք սովորաբար պատվիրում ենք այն, ինչի մասին գոնե փոքր-ինչ տեղեկություն ունենք: Ու փաստ է, որ կարող է տեղի ունենալ անսպասելին ...


Լոնդոնի ռեստորաններից մեկում մեր անսահման քաղցը հագեցնելու համար փորձեցինք վերծանել երկար ու բարակ մենյուն: Մեր պատվիրած երկու ուտեստներից մեկի մեջ ծանոթ արտահայտությունը «chicken»-ն էր, մյուսում` «becon»-ը:


Րոպեներ անց, երբ մատոցողուհին պատվիրված ուտեստը դրեց սեղանին, մի կերպ կարողացանք զարմանքներս թաքցնել: Նրա հեռանալուց հետո ես 5 րոպե անընդմեջ ծիծաղում էի և կարողանում էի միայն լուսանկարել այն, ինչ պետք է ուտեինք:


Վստահ եմ, որ եթե «ընտրությունն» ինձ մնար, երբևէ ցանկություն էլ չէի ունենա փորձելու այս խխունջներից: Սակայն մենք բավականին սոված էինք ու բավականին մարդաշատ վայրում, բացի այդ` հետաքրքրասիրություններս էլ բավականին մեծ էր: Այդ իսկ պատճառով, առանց որևէ արտասովոր միմիկայի` փորձառու գուրմանների պես, փոքրիկ խխունջների պարունակությունը մեր ստամոքս ուղարկեցինք:


Հյուրանոց վերադառնալուն պես թեյ խմեցինք: Չէ՞ որ, ով իմանա` ինչ ազդեցություն կարող են թողնել խխունջները:




Հ.Գ. - Մեր ընտրած ուտեստներից մյուսն իսկապես հավով էր:

No comments:

Post a Comment